Na hlavný obsah

Primož Roglič suverénne ovládol časovku a získal zlato pre Slovinsko

Slovák Kubiš skončil predposledný.

Primož Roglič suverénne ovládol časovku a získal zlato pre Slovinsko
Slovinský cyklista Primož Roglič počas víťaznej časovky na OH 2020. Foto: SITA/AP

Olympijským víťazom v stredajšej (28. 7.) cyklistickej časovke jednotlivcov sa v Tokiu stal s výrazným náskokom Slovinec Primož Roglič. Pred strieborným Holanďanom Tomom Dumoulinom mal náskok 1:01,39 min. Bronz získal Austrálčan Rohan Dennis (+1:03,90). Slovák Lukáš Kubiš obsadil 37. priečku.

Roglič si napravil chuť po neúspešnej Tour de France, z ktorej musel odstúpiť po páde. Pre Slovinsko vybojoval druhú medailu v histórii OH v cyklistike, tú prvú zariadil Tadej Pogačar v sobotu (24. 7.) bronzom v pretekoch s hromadným štartom.

Dumoulin zopakoval svoj počin z Ria de Janiero 2016 a obhájil striebro. Pred piatimi rokmi nestačil na Švajčiara Fabiana Cancellaru. Dvojnásobný majster sveta z individuálnej časovky Dennis získal taktiež druhý cenný kov spod piatich kruhov. V Londýne 2012 vybojoval striebro v tímovej stíhačke na dráhe.

Dvadsaťjedenročný Kubiš, ktorý na poslednú chvíľu nahradil v nominácii zraneného Petra Sagana, na trati prekonal jediného súpera, Sýrčana Ahmada Badreddina Waisa z tímu utečencov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport