Na hlavný obsah

Problémy so zásobovaním nebudú ani napriek hraničným kontrolám, tvrdia obchodníci

Nákladná doprava disponuje výnimkou.

Problémy so zásobovaním nebudú ani napriek hraničným kontrolám, tvrdia obchodníci
Na snímke polícia kontroluje prichádzajúce autá na slovensko-maďarskom hraničnom priechode. Foto: TASR

Obchodníci v súvislosti s pandemickými kontrolami na hraniciach neočakávajú problémy so zásobovaním. „Sledujeme vývoj situácie, ale nepredpokladáme, že by to nejako vážnejšie ohrozilo tranzit.

V rámci prvej vlny bola situácia oveľa horšia – pre úplné uzavretie maďarskej hranice, ale v komunikácii s kompetentnými sme zvládli zásobovať naše obchody a logistické centrá včas,“ uviedol v utorok (6. 7.) Martin Krajčovič, predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO).

Tým, že nákladná doprava má výnimku z kontrol, sa podľa neho ešte viac znižuje riziko akýchkoľvek komplikácií v súvislosti s hraničnými kontrolami.

Zväz obchodu (ZO) SR podľa prezidentky Nadeždy Machútovej pozorne sleduje situáciu na hraničných priechodoch v súvislosti so zvýšenými kontrolami, prípadne uzatváraním niektorých z nich.

„Prirodzene, obavy by sa mohli týkať predovšetkým dovozu potravín a tovarov rýchlej spotreby. V tejto chvíli však potvrdzujeme, že zväz nezaznamenal konkrétne informácie o problémoch od dovozcov alebo prepravcov tovaru,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko