Na hlavný obsah

Protestujúci ľudia zablokovali viaceré cesty na Slovensku

Nespokojnosť vyjadrili v Prešove aj vo Zvolene.

Na severovýchode Slovenska protestujúci po čase opäť blokovali dopravu. Žiadajú urýchliť výstavbu rýchlostnej cesty R4. V Prešove, ale aj v ďalších samosprávach poukazujú na to, že kamióny prechádzajú priamo cez obce.

Účastníci protestu vravia, že dopravná situácia v krajskom meste je z roka na rok horšia. Výstavba obchvatu by preto dopravu pomohla odľahčiť.

Dopravu blokovali aj vo Svidníku a vo viacerých obciach, ktoré rovnako trpia pre množstvo kamiónov. Obávajú sa zhoršenia situácie, keď dokončia svoje úseky v Poľsku a v Maďarsku.

Podľa ministra dopravy Andreja Doležala (nom. Sme rodina) protesty výstavbu neurýchlia. Súťaž na druhú etapu cesty R4 by mali vypísať v lete.

Protestovalo sa aj na strednom Slovensku. Nespokojní obyvatelia hodinu blokovali dopravu na Lučeneckej ceste vo Zvolene. Denne tadiaľ prejde viac ako 20 000 áut.

Zvolenčania vidia riešenie vo vybudovaní obchvatu, ktorý má byť zároveň pokračovaním rýchlostnej cesty R2. Na tom, kadiaľ obchvat pôjde, sa však dlhodobo nevedia dohodnúť susedné samosprávy Zvolena a Sliaču.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny