Na hlavný obsah

Rehák Štefečeková vystrieľala pre Slovensko zlatú medailu

Ide o prvý cenný kov pre krajinu na OH 2020.

Rehák Štefečeková vystrieľala pre Slovensko zlatú medailu
Na snímke slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková a tréner Branislav Slamka sa tešia zo zisku zlatej medaily na OH 2020. Foto: TASR

Slovensko má prvú medailu z tohtoročných olympijských hier v Tokiu, a to rovno zlatú. O zisk najcennejšieho kovu sa vo štvrtok (29. 7.) postarala trapistka Zuzana Rehák Štefečeková.

V šesťčlennom finále trafila 43 položiek, čo jej stačilo práve na zisk zlata. Už do finále postúpila suverénnym spôsobom, pri ktorom utvorila svetový rekord.

V záverečnom boji o zlato zdolala Američanku Kayle Browningovú (42). Bronz patrí Alessandre Perilliovej zo San Marína, ktorá získala pre svoju krajinu vôbec prvú medailu v histórii OH.

„Prežívam obrovskú radosť a teším sa, že sa mi finále podarilo,“ neskrývala radosť slovenská reprezentantka v prvej reakcii pre RTVS.

„Teším sa, že som sama sebe dokázala, že finále viem zvládnuť a že som si dokázala udržať chladnú hlavu a vydržať do konca,“ dodala Rehák Štefečeková, ktorá si už v minulosti dvakrát zavesila na krk striebornú olympijskú medailu (2008, 2012).

„Odvtedy som vyzretejšia a dospelejšia,“ pousmiala sa slovenská športovkyňa narážajúc na to, že v medziobdobí rokov 2012 až 2021 sa vydala a má dve deti.

Tridsaťsedemročná Rehák Štefečeková je v individuálnom trape dvojnásobná majsterka sveta z Mníchova 2010 a Čchangwonu 2018. Na svetovom šampionáte v kórejskom stredisku vybojovala zlato aj v disciplíne mix trap s Erikom Vargom, spolu triumfovali aj na Európskych hrách 2015 v Baku. Dvakrát získala individuálny titul majsterky Európy v trape.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport