Na hlavný obsah

Remišová odvolala štátneho tajomníka Antala. Dôvodom je dlhodobá nespokojnosť

Poslednou kvapkou bol projekt mobilné ID.

Remišová odvolala štátneho tajomníka Antala. Dôvodom je dlhodobá nespokojnosť
Na snímke uprostred podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová a vľavo Marek Antal (obaja Za ľudí). Foto: TASR

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) odvolala štátneho tajomníka Mareka Antala (Za ľudí) z orgánov štátnej firmy Slovensko IT. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI SR) to uviedlo vo štvrtok (8. 7.).

Dôvodom odvolania je podľa rezortu Remišovej dlhodobá nespokojnosť s Antalovou prácou v štátnej firme. Poslednou kvapkou bol podľa MIRRI SR projekt mobilné ID, ktorý nebol dobre pripravený a kritizovala ho aj samotná IT komunita. O odvolaní Antala rozhodla Remišová minulý týždeň.

„Prioritou Remišovej na čele ministerstva je dobrá spolupráca s IT komunitou a absolútne bezkorupčné prostredie bez akýchkoľvek konfliktov záujmov,“ napísalo MIRRI SR v stanovisku.

Rezignáciou Mareka Antala na post štátneho tajomníka MIRRI SR sa bude zaoberať Remišová po návrate zo zahraničnej cesty, keďže sa aktuálne nachádza v bulharskej Sofii, kde zastupuje Slovensko na summite Iniciatívy Trojmorie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko