Na hlavný obsah

Rezort financií stále neposkytol peniaze na pokračovanie očkovacej kampane

Lotéria sa však spúšťa už od 1. augusta.

Rezort financií stále neposkytol peniaze na pokračovanie očkovacej kampane
Ilustračná snímka. Foto: slovenskoproticovidu.sk

Pokračovanie očkovacej kampane je v nedohľadne. Ministerstvo financií stále neuvoľnilo peniaze. Naopak, takzvaná očkovacia lotéria je bližšie k spusteniu. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) si od nej sľubuje očkovanie tých, ktorí doteraz s vakcináciou váhali.

Ministerstvo zdravotníctva stále nedostalo ďalšie peniaze z rezortu financií na očkovaciu kampaň. Nepomohli výzvy prezidentky ani koaličných partnerov.

„Myslím si, že to je chyba, tie peniaze tam dávno mali byť a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) mal s týmito peniazmi už dávno naložiť podľa najlepšieho vedomia a svedomia,“ vyjadril sa minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Opozícia tvrdí, že Matovič nechce svojmu ministrovi uvoľniť peniaze z pomsty. Napríklad za to, že v minulosti odmietol podporiť ruskú vakcínu Sputnik.

Bližšie k spusteniu je však takzvaná očkovacia lotéria, teda prémia pre ľudí, ktorí sa od začiatku roka zaočkovali.

„Ministerstvo financií plánuje spustiť registráciu na očkovaciu prémiu a sprostredkovateľský bonus 1. augusta. Chceme ale zdôrazniť, že nie sú žiadne dôvody na to, aby ľudia s očkovaním čakali či presúvali si termíny,“ uviedla hovorkyňa rezortu financií Michaela Lovásová.

Sprostredkovateľský bonus bude ministerstvo vyplácať spätne od 1. júla a do očkovacej lotérie sa môže zapojiť každý, bez ohľadu na to, kedy vakcínu dostal.

Informačnú kampaň k sprostredkovateľskému bonusu a k očkovacej lotérii plánuje ministerstvo financií spustiť v pondelok (19. 7.) na svojom webe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko