Na hlavný obsah

Sabbatini sa po vydarenom piatku posunul na 11. priečku

Na bronzovú pozíciu stráca len dva údery.

Sabbatini sa po vydarenom piatku posunul na 11. priečku
Na snímke slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini. Foto: TASR

Slovenský reprezentant v golfe Rory Sabbatini figuruje po piatkovom (30. 7.) 2. kole mužského turnaja na olympijských hrách v japonskom Tokiu na spoločnom 11. mieste s ďalšími troma golfistami.

Po úvodnom súťažnom dni bol 45-ročný rodák z juhoafrického Durbanu na spoločnom 20. mieste s bilanciou 2 údery pod par, v 2. kole sa mu darilo viac a ihrisko absolvoval na 67 úderov, čo sú 4 údery pod jeho par.

Rovnako ako vo štvrtok (29. 7.), aj v piatok sa Sabbatinimu darilo v druhej polovici. V prvom kole tam v prvej časti vyrovnanú bilanciu a v druhej zahral dva údery pod par, v piatok absolvoval prvú polovicu s bilanciou jeden úder pod par a druhú s troma ranami pod par.

Najviac sa darilo Američanovi Xanderovi Schauffelemu, ktorý potreboval len 63 rán a s výkonom 11 úderov pod par je po piatku lídrom hodnotenia. Druhý je Mexičan Carlos Ortiz, ktorý sa zo spoločnej 3. priečke po štvrtku posunul na druhú s bilanciou -10.

Tretia pozícia priebežne patrí kvartetu golfistov – Čiľan Mito Pereira, Švéd Alex Noren, Rakúšan Sepp Straka a domáci Hideki Macujama. Sabbatini na tretiu pozíciu aktuálne stráca len dva údery.

Druhé kolo sa ešte neskončilo, no organizátori ho pre nepriazeň počasie prerušili a dohrajú ho asi až v sobotu (31. 7.). Vtedy je na programe aj 3. kolo a mužský turnaj v golfe vyvrcholí v nedeľu (1. 8.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport