Na hlavný obsah

Sagan na Tour končí. Z pretekov odstúpil pre problémy s kolenom

O zelený dres nezabojuje.

Sagan na Tour končí. Z pretekov odstúpil pre problémy s kolenom
Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan v rámci 108. ročníka pretekov Tour de France. Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan tohtoročnú Tour de France nedokončí. Z najprestížnejších etapových pretekov sa rozhodol jazdec tímu Bora-hansgrohe odstúpiť pre problémy s kolenom pred štvrtkovou (8. 7.) 12. etapou. Zranenia utrpel ešte v úvode Tour po páde v 3. etape.

Pre Sagana to bola jubilejná desiata účasť na Tour de France. Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže o zelený dres doposiaľ nedokončil iba ročník 2017, keď ho organizátori vylúčili po kolízii s Markom Cavendishom.

Na tohtoročnom 108. ročníku TdF zaznamenal dvakrát 5. miesto, v súťaži o zelený dres bol pred štvrtkovou etapu deviaty so stratou 125 bodov na lídra Cavendisha.

„Po tom, ako som tretí deň spadol, som prešiel ďalších šesť etáp a zdalo sa, že všetko bude okej. Ale v šprintérskej etape pred dvomi dňami som sa udrel kolenom do riadidiel. Dnes ráno som už nemohol zohnúť nohu. Nemôžem ani šliapať, nemá význam pokračovať, keď každým pohnutím kolena cítim bolesť akoby mi tam pichali nôž,“ povedal pre RTVS.

„Nie je to pekný moment. Najradšej by som tu zostal, ale okolnosti to nedovolia. Taká je cyklistika, zranenia k tomu patria. Som sklamaný, že tu nemôžem byť. Teraz mali prísť dve dôležité etapy. Mal som Wilca Keldermana ochraňovať pred vetrom a držať mu dobré pozície,“ dodal sklamaný 31-ročný cyklista.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport