Na hlavný obsah

Sagan nebude štartovať na OH v Tokiu, trápi ho zranené koleno

Nahradí ho Lukáš Kubiš.

Sagan nebude štartovať na OH v Tokiu, trápi ho zranené koleno
Na snímke Peter Sagan. Foto: SITA/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan sa zo zdravotných dôvodov nezúčastní na olympijských hrách v Tokiu. Slovensko budú 24. júla v pretekoch s hromadným štartom reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.

Trojnásobný majster sveta po odstúpení z Tour de France absolvoval v Monaku úspešnú operáciu kolena. Infekcia síce nezasiahla kolenný kĺb, napokon však operácia a zdravotné problémy znemožnili Saganovi štartovať pod piatimi kruhmi.

V nominácii ho nahradil Kubiš. Dvadsaťjedenročný člen Dukly Banská Bystrica bol podľa rozhodnutia komisie cestnej cyklistiky Slovenského zväzu cyklistiky prvý náhradník. Informoval o tom portál olympic.sk.

Sagan si prvýkrát zranil koleno v 3. etape Tour de France. Austrálčan Caleb Ewan v špurte zavadil o predné koleso ďalšieho cyklistu, spadol na zem a so sebou zobral aj Slováka.

Ten si neskôr to isté koleno udrel o riadidlá a dostala sa mu doň infekcia. Preto pred 12. etapou oznámil, že na Tour končí. Na OH štartoval prvýkrát v Londýne 2012, v Riu de Janeiro 2016 súťažil v horskej cyklistike.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport