Na hlavný obsah

Sagan oznámil, že končí v tíme Bora-hansgrohe

V nemeckom zoskupení strávil päť rokov.

Sagan oznámil, že končí v tíme Bora-hansgrohe
Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe máva pred začiatkom 2. etapy cyklistických pretekov Giro d'Italia. Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan nebude v kariére pokračovať v tíme Bora-hansgrohe. Na sociálnej sieti vo štvrtok (29. 7.) informoval, že s tímom po skončení sezóny nepredĺži zmluvu.

O jeho konci v nemeckom tíme sa špekulovalo už niekoľko mesiacov. Päť sezón, ktoré v Bore strávil, patrilo podľa Sagana k najplodnejším. „Počas tohto obdobia sa udialo niekoľko najpamätnejších chvíľ v mojej kariére. Stal som sa prvým jazdcom, ktorý si pripísal tri víťazstvá na majstrovstvách sveta po sebe, mal som tú česť vyhrať Paríž-Roubaix,  zaznamenal som svoje 100. profesionálne víťazstvo, vyhral som rekordný siedmy zelený dres na Tour de France a vôbec prvý cyklaménový dres na Giro d’Italia,“ uviedol Sagan.

„Po dlhej a dôkladnej diskusii s vedením a po vzájomnej dohode s tímom sme však dospeli k rozhodnutiu, že bude najlepšie, keď sa moje pôsobenie v tíme skončí a. Zmena je súčasťou života a rastu. Otvára sa mi nová kapitola v kariére,“ dodal.

Podľa Cyclingnews by mal od budúcej sezóny pôsobiť vo francúzskom tíme TotalEnergies. Prestupy môžu tímy zverejňovať od 1. augusta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport