Na hlavný obsah

Sankcie západu zblížili Rusko a Bielorusko, vyhlásil Lukašenko

Krajiny chcú posilniť svoju ekonomickú spoluprácu.

Sankcie západu zblížili Rusko a Bielorusko, vyhlásil Lukašenko
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a bieloruský prezident Alexandr Lukašenko diskutujú počas stretnutia v Petrohrade. Foto: TARS/AP

V Petrohrade sa začalo stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina s jeho bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom, podľa ktorého sankcie Západu posilnili vzťahy medzi Ruskom a Bieloruskom, informovali agentúry Interfax a TASS.

Stretnutie prezidentov sa začalo rozhovorom medzi štyrmi očami.

Pri rokovaniach pred médiami Lukašenko uviedol, že sankcie Západu prispeli k posilneniu vzťahov medzi Ruskom a Bieloruskom. Zároveň obvinil Západ, že Bielorusko „terorizuje“, píše TASS.

„Vydržíme útoky namierené proti našim krajinám… Použijeme tento moment na to, aby sme posilnili našu ekonomickú spoluprácu a spravili naše krajiny nezávislými, a to nielen z hľadiska ekonomiky,“ uviedol Lukašenko, podľa ktorého Bielorusko „bolo, je a bude strategickým partnerom Ruska“.

Putin konštatoval, že Bielorusko je „veľkým a nádejným partnerom“ Ruska v sfére ekonomiky.

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova majú v utorok prezidenti rokovať o snahách Západu „rozkývať situáciu v Bielorusku“, ako aj o možných opatreniach proti týmto snahám. Okrem toho sa majú venovať i obchodno-ekonomickým vzťahom medzi oboma krajinami a realizácii spoločných projektov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet