Na hlavný obsah

SaS chce chrániť spotrebiteľov pred podvodným mäsom, navrhujú zákaz prebaľovania

Zároveň sú za podporu slovenských chovateľov.

SaS chce chrániť spotrebiteľov pred podvodným mäsom, navrhujú zákaz prebaľovania
Spracovanie hydiny. Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) chce, aby štát zabezpečil efektívne kontroly dodržiavania bezpečnosti a ochrany spotrebiteľa na trhu s potravinami a zabránil tak podvodom s označovaním pôvodu hydinového mäsa.

„Prakticky vôbec nemáme prehľad o pôvode hydiny podávanej nielen v reštauračných zariadeniach, ale dokonca ani v zariadeniach školského stravovania,“ uvádza SaS vo svojom stanovisku a dodáva, že chcú presadiť zjednotenie úradnej kontroly potravín.

Poslankyňa Jarmila Halgašová (SaS) zároveň navrhuje zaviesť podporu domácim chovateľom hydiny, aby boli konkurencieschopnými, pretože slovenský trh zaplavila hydina zo zahraničia, najmä z Poľska a Ukrajiny.

SaS už v minulosti upozorňovala na dovážanú hydinu z Ukrajiny a obrátila sa aj na Štátnu veterinárnu a potravinovú správu SR.

„Sme presvedčení, že by sa v tejto oblasti mala zintenzívniť kontrola. Súčasne chceme zlepšiť vymožiteľnosť sankcií tak, aby sa minimalizovali možnosti vedomého zavádzania spotrebiteľov o pôvode a kvalite predávaných potravín,“ uzavrela Jarmila Halgašová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika