Na hlavný obsah

SaS odsúdila správanie demonštrantov, Heger: Nesmie sa to opakovať

Pri zopakovaní situácie by išlo o zlyhanie polície, tvrdia liberáli.

SaS odsúdila správanie demonštrantov, Heger: Nesmie sa to opakovať
Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestovalo vo štvrtok niekoľko stoviek ľudí. Foto: TASR

Situácia zo štvrtkového (29. 7.) protestu v centre Bratislavy, keď demonštrujúci zablokovali cesty v okolí Hodžovho námestia a polícia proti nim zakročila až po niekoľkých hodinách, sa podľa predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽANO) nesmie opakovať.

„K takému niečomu nesmie dochádzať a je úlohou polície, aby takéto zhromaždenia zvládla,“ vyhlásil v piatok (30. 7.).

Dodal, že výdobytok demokracie je v tom, že ľudia môžu prejaviť svoj názor, no mali by to však robiť slušne a bez toho, aby obmedzovali slobodu druhých.

„Polícia by mala takéto zhromaždenia regulovať, aby mohli vyjadriť svoj názor, ale v žiadnom prípade neohrozovali ostatných ľudí. Vrátane novinárov, ktorí si robia len svoju prácu,“ skonštatoval premiér.

Podľa SaS to bolo zahanbujúce

Poslanecký klub SaS odsúdil „agresívne a vulgárne správanie demonštrantov“. Ak by sa podobná situácia zopakovala, išlo by podľa liberálov o závažné zlyhanie policajného vedenia.

„Napriek tomu, že kričia hoaxy o tom, ako sa im zasahuje do ľudských práv očkovaním, zasiahli oni svojím konaním do práv všetkých slušných ľudí. Bolo zahanbujúce vidieť, ako sa títo ľudia neštítili preniesť svoje agresívne správanie zo sociálnych sietí aj na ulicu a na novinárov,“ uviedla strana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko