Na hlavný obsah

SaS odsudzuje útoky demonštrantov pred parlamentom na novinárov

Novinári si len robia svoju prácu, pripomína strana.

SaS odsudzuje útoky demonštrantov pred parlamentom na novinárov
Na snímke pohotovostná motorizovaná jednotka prichádza zasiahnuť proti protestujúcim proti vládnym opatreniam pred vstupnými dverami do budovy Národnej rady (NR) SR v Bratislave 23. júla 2021. Foto: TASR

Koaličná strana SaS odsudzuje útoky protestujúcich demonštrantov pred budovou Národnej rady (NR) SR na novinárov a považuje ich za neprijateľné. V sobotu (24. 7.) o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

Slovné alebo fyzické útoky na novinárov sú podľa poslanca strany a člena parlamentného výboru pre kultúru a médiá Romana Fotlina za čiarou. „To, čo predvádzajú demonštranti pred parlamentom, nie je len prejavom ich davovej psychózy, ale aj znakom nerešpektovania demokratických pravidiel,“ uviedol.

Strana rešpektuje právo občanov demonštrovať, pripomína ale, že novinári si len slobodne vykonávajú svoju prácu a útoky na nich preto ostro odsudzuje.

V sobotu je pred parlamentom opäť niekoľko stoviek protestujúcich, ktorí prišli vyjadriť svoj nesúhlas s vládnou novelou, ktorá by pri zavádzaní protipandemickcýh opatrení mala prihliadať na digitálny covidový preukaz.

Schody pred vchodom do budovy strážia policajti a protestujúci sa zhromažďujú v okolí hradného múru. Spĺňajú tak zákonnú podmienku, ktorá hovorí o tom, že protest sa nemôže uskutočniť v okruhu 50 m od miesta, kde rokuje zákonodarný zbor.


Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko