Na hlavný obsah

Šestnástu etapu Tour de France ovládol Saganov tímový kolega Konrad

Pogačar je naďalej lídrom.

Šestnástu etapu Tour de France ovládol Saganov tímový kolega Konrad
Rakúsky cyklista Patrick Konrad ako víťaz etapy na TdF. Foto: SITA/AP

Rakúsky cyklista Patrick Konrad z tímu Bora Hansgrohe zvíťazil v utorkovej (13. 7.) 16. etape Tour de France. Na druhom mieste prišiel do cieľa so 42 sekundovou stratou Talian Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious), ktorý uspel v záverečnom súboji s Austrálčanom Michaelom Matthewsom (Team BikeExchange).

V žltom drese lídra celkového poradia naďalej zostal Slovinec Tadej Pogačar.

Konrad je tretí Rakúšan s etapovým víťazstvom na Tour de France. Na ceste za ním vyhral tri vrchárske prémie, pričom od prenasledovateľov sa odpútal 30 km pred cieľom. Pre 29-ročného Konrada, ktorý v júni vyhral majstrovstvá Rakúska, ide po 2. mieste v sobotňajšej (10. 7.) 14. etape o najlepší výsledok na TdF.

Po pondelňajšom druhom a zároveň poslednom voľnom dni čakal na pretekárov kopcovitý profil so štyrmi kategorizovanými stúpaniami. Trasa z Pas de la Case v Andore do francúzskeho Saint-Gaudens mala 169 km.

Pred pelotónom, ktorý mal 50 km pred cieľom manko 7 minút, sa sformovali dve skupiny. Pred stúpaním na kopec 2. kategórie Col de Portet-d’Aspet sa odpútal Konrad.

Tempo s ním držali Doubey, David Gaudu a Sonny Colbrelli. Konrad napokon získal na Col de Portet-d´Aspe (2 kategória, 5,4 km, sklon 6,9 %) 5 bodov pred Gauduom a Colbrellim. Rakúšan ešte v zjazde zvýšil svoj náskok, 15 km pred cieľom mali jeho prenasledovatelia minútové manko.

Suverénny Konrad bral jediný možný bod aj za krátke stúpanie na Cote d´Aspret-Sarrat (4 kategória, 0,8 km, sklon 8,4 %). Za ním sa v závere rozpútal súboj o 2. miesto.

V stredu je na programe 17. etapa s dĺžkou 178 km. Povedie z Muretu do Col du Portet.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport