Na hlavný obsah

Silné búrky komplikujú dopravu v Banskobystrickom kraji, na cestu popadali stromy

Mohutný vietor poškodil aj strechy budov.

Silné búrky komplikujú dopravu v Banskobystrickom kraji, na cestu popadali stromy
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP

Popadané stromy v dôsledku silných búrok komplikujú v Banskobystrickom kraji dopravu na viacerých úsekoch. Ako na sociálnej sieti upozornilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici, silný vietor poškodil i strechy na viacerých budovách.

„Okresmi Žiar nad Hronom smerom na Žarnovicu a Banskú Štiavnicu aktuálne prechádza veľmi silná búrka s krúpami sprevádzaná silným vetrom. Na viacerých miestach vietor láme stromy a poškodzuje strechy,“ uviedla polícia.

Podľa informácií, ktoré na svojom webe uvádza Stella centrum, spadol strom aj na rýchlostnej ceste R1 za výjazdom Žiar nad Hronom-východ v smere do Zvolena.

Popadané stromy komplikujú dopravu aj na ceste medzi Podzámčokom a Dobrou Nivou v okrese Zvolen a tiež na trase medzi Žarnovicou a obcou Veľké Pole. Silný dážď spôsobil i zaplavenie vozovky na ceste medzi Slovenskou Ľupčou a Brusnom v okrese Banská Bystrica.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v nedeľu (18. 7.) výstrahu druhého stupňa pred búrkami pre všetky okresy Banskobystrického kraja. Meteorológovia upozornili, že s búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 až 50 milimetrov a nárazmi vetra s rýchlosťou 70 až 110 kilometrov za hodinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny