Na hlavný obsah

Slovensku zhasla ďalšia medailová nádej. Beňuš striebro z Ria neobhájil

Slovenskému vodnému slalomárovi nevyšla finálová jazda.

Slovensku zhasla ďalšia medailová nádej. Beňuš striebro z Ria neobhájil
Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš v cieli po finálovej jazde. Foto: TASR

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš obsadil na olympijských hrách v Tokiu 6. miesto v disciplíne v C1. V pondelkovom (26. 7.) finále zaostal za suverénnym víťazom Benjaminom Savšekom zo Slovinska o 7,35 sekundy, o bronzovú medailu ho obrala dvojsekundová penalizácia.

V disciplíne C1 sa Slovensko predtým tešilo zo zisku cenného kovu na šiestich OH v sérii. Prvýkrát v ére samostatnosti sa tak slovenský reprezentant nedostal na stupne víťazov. Beňuš bol pred piatimi rokmi strieborný na OH 2016 v Riu de Janeiro. Michal Martikán získal pod piatimi kruhmi dve zlaté, dve strieborné i bronzovú medailu. Bronz má aj Juraj Minčík.

Beňuš cez víkend vyhral kvalifikáciu, v pondelok sa mu však na zmenenej trati nedarilo. Do finále postupoval z 9. miesta. V porovnaní so semifinále zvládol vrchnú časť finálovej jazdy bez dotyku, problémy však mal v strednej časti kanála, keď ho viackrát spomalili vodné valce. Devätnástu bránku nezvládol čisto a dve trestné sekundy prakticky pochovali jeho nádeje na medailu.

„Momentálne som sklamaný. Už len to, že bez dotyku by som mal medailu aj napriek dvom chybám. Trať bola náročnejšia, ako tá kvalifikačná. V jednom valci to pokazila polovica pretekárov.

Nebol som nervózny, tešil som sa na jazdu, bol som dobre pripravený. Vrchná polovica bola celkom dobrá, od toho valcu sa ale kopili chyby a už to nešlo,“ povedal sklamaný Beňuš po pretekoch pre RTVS.

„Bol som stopercentne pripravený, taký je ale slalom,“ dodal a pri otázke, či by si šiel napraviť chuť na OH 2024 do Paríža, zareagoval, že „to je ešte ďaleko, ale minimálne do Paríža by som rád pádloval, ešte mám na to vek“.

Druhé miesto obsadil vo finále nečakane Čech Lukáš Rohan so stratou 3,71 sekundy na víťaza, bronz vybojoval Nemec Sideris Tasiadis s odstupom 5,45 sekundy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport