Na hlavný obsah

Slovensko tretiu medailu nezískalo. Rehák Štefečeková s Vargom skončili tesne pod pódiom

V mix trape rozhodoval rozstrel.

Slovensko tretiu medailu nezískalo. Rehák Štefečeková s Vargom skončili tesne pod pódiom
Na snímke slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková (vľavo) s Erikom Vargom (vpravo) obsadili v mix trape štvrté miesto. Foto: TASR

Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková s Erikom Vargom obsadili v sobotnom (31. 7.) mix trape na OH 2020 v Tokiu štvrté miesto. V súboji o bronz prehrali s americkým tandemom Madelynn Ann Bernauová, Brian Borrows až v dodatkovom rozstrele.

Zleté medaily získali španielski reprezentanti Fatima Galvezová s Albertom Fernandezom. V olympijskej premiére tejto disciplíny zdolali vo finále Sanmarínčanov Alessandru Perilliovú s Gianom Marcom Bertim 41:40.

Španieli sa tešili zo zisku najcennejšieho kovu najmä vďaka skvelému výkonu Fernandeza, ktorý minul iba jediný terč, Galvezová zaváhala osemkrát. Pre San Maríno je striebro najväčší úspech pod piatimi kruhmi. V individuálnom trape bola Perilliová bronzová.

Rehák Štefečeková s Vargom viedli v dramatickom dueli o 3. miesto o tri rany, no Američanom sa podarilo vyrovnať a Bernauová mohla záverečným výstrelom rozhodnúť o zisku bronzu pre USA. Minula však terč a tak za nerozhodného stavu 42:42 nasledoval rozstrel. V ňom spravila Rehák Štefečeková celkovo svoju siedmu chybu v dueli o bronz, čo slovenskú dvojicu pripravilo o cenný kov.

Slovenskí strelci obsadili 4. miesto.
Slovenskí strelci Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga obsadili 4. miesto.Foto: TASR
Foto: TASR

V kvalifikácii obsadili Slováci tretie miesto, keď trafili 146 terčov. Majstrom sveta z juhokórejského Čchangwonu z roku 2018 nevyšiel úvod, v prvej položke minuli tri terče a boli mimo elitnej desiatky. V druhej časti však zostrelili všetkých 50 asfaltových holubov a prepracovali sa na štvrtú priečku. V tretej sérii zaznamenali jeden chybný výstrel, čo znamenalo postup do boja o bronz.

Rehák Štefečeková nevyužila šancu na zisk druhej tokijskej medaily, v individuálnom trape získala vo štvrtok zlato.

„Boli sme veľmi blízko, k medaile nám chýbal kúsok šťastia. Odviedli sme však skvelú prácu a aj štvrté miesto je krásny úspech. S našou robotou som spokojný,“ povedal v prvej reakcii pre RTVS Varga, ktorý sa ani na štvrtej olympiáde nedočkal medailového umiestnenia.      

Druhé slovenské duo Jana Špotáková, Marián Kovačócy obsadilo konečnú 8. pozíciu nástrelom 144 terčov.  Špotákovej nevyšlo prvé ani tretie kolo – v prvom minula dvakrát a v treťom až trikrát. Kovačócy zaznamenal len jednu chybu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport