Na hlavný obsah

Štátny tajomník Luciak končí na ministerstve spravodlivosti

Pravdepodobne zasadne do parlamentu.

Štátny tajomník Luciak končí na ministerstve spravodlivosti
Na snímke Michal Luciak (Za ľudí). Foto: TASR

Vláda v stredu (21. 7.) schválila odvolanie Michala Luciaka (Za ľudí) z postu štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti.

RTVS už v nedeľu (18. 7.) informovala, že Luciaka údajne plánujú odvolať, aby tak mohol zasadnúť do poslaneckých lavíc a krídlo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) by tak malo v Národnej rade (NR) SR prevahu.

Remišová: Dehonestuje ústavné funkcie

Kolíková vtedy túto správu nepotvrdila, vyjadrila sa však po rokovaní vlády. „V parlamente bude šesť poslancov, ktorí ma jasne podporujú. Mám jednoznačnú legitimitu zo strany parlamentu. Je to dôležité, keď ako ministerka chcem robiť silné reformy,“ skonštatovala.

Ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí), že za návrhom na odvolanie stojí samotná Kolíková, hoci s prácou Luciaka neboli nikdy žiadne problémy.

„Mrzí má, že ministerka Kolíková dehonestuje dôležité ústavné funkcie a robí z nich panákov na šachovnici vnútrostraníckych intríg,“ uviedla Remišová po rokovaní vlády.

Luciak by mal v parlamente nahradiť poslankyňu Vieru Leščákovú, ktorá je v NR SR práve ako náhradníčka za štátneho tajomníka. „Kolegovia nemali ani toľko slušnosti, aby jej to oznámili,“ dodala ministerka investícií.

Žitňanská ako podpredsedníčka parlamentu?

Remišová zároveň vyjadrila vieru, že frakcia okolo Kolíkovej sa nezníži aj k tomu, aby sa zbavili aj predsedníčky poslaneckého klubu Za ľudí Jany Žitňanskej.

„V histórii slovenskej politiky si nepamätám prípad, kedy by ľudia odchádzajúci zo strany takýmto spôsobom vylievali vedrá špiny a robili všetko preto, aby strane uškodili,“ doplnila Remišová s tým, že takýmito aktivitami zrádzajú svojich voličov.

Kolíková k Žitňanskej povedala, že by mohla byť kandidátkou na uvoľnené miesto podpredsedu NR SR. „Bola by som rada, ak by sa s tým stotožnila aj Remišová. Je dôležité obsadiť túto pozíciu kandidátom, na ktorom sa dohodneme,“ vysvetlila s dodatkom, že ani so Žitňanskou, ani s Remišovou sa zatiaľ o tejto téme nerozprávala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko