Na hlavný obsah

Strana SaS považuje útoky na lekárov a vedcov za neakceptovateľné

SaS stojí za zdravotníkmi, ktorí propagujú očkovanie.

Strana SaS považuje útoky na lekárov a vedcov za neakceptovateľné
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SAS) počas očkovania proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) plne stojí za lekármi, vedcami a všetkými zdravotníkmi, ktorí aktívne propagujú očkovanie. Uviedla to vo štvrtok (15. 7.) v reakcii na protesty, ktoré v posledných dňoch organizujú odporcovia očkovania pod oknami odborníkov, lekárov a vedcov.

„Je za čiarou, aby opozícia a konšpiračné weby neustále živili spochybňovanie lekárov a epidemiológov. Rešpekt voči odborníkov ide ruka v ruke s dôverou v demokratické inštitúcie,“ uviedla predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková (SaS).

Považuje za neakceptovateľné, aby v demokratickej spoločnosti bolo vyjadrovanie nesúhlasného stanoviska súčasťou osobných útokov. „Aj preto vyzývame verejnosť, ale aj predstaviteľov všetkých demokratických parlamentných strán, aby odsúdili podobné prejavy verbálnej agresie, ktoré môžu v konečnom dôsledku prerásť až do fyzického násilia,“ dodala Bittó Cigániková.

Podľa ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) je kľúčové, aby spoločnosť stála za vedcami, ktorých máme podľa neho na Slovensku špičkových. „Je nesmierne dôležité, aby od nás vedci počuli slovo ďakujem a nie len neustále spochybňovanie a urážanie. Roky výskumu a práce, ktorú odvádzajú na Slovensku, hovoria jasne v prospech nich. Aj preto verím všetkým vedcom a lekárom, ktorí podporujú očkovanie,“ doplnil Gröhling.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko