Na hlavný obsah

Sudcu Milučkého deň po zadržaní prepustili, zadržanie ho nemilo prekvapilo

Mali ho vyšetrovať pre podozrenie z korupcie.

Sudcu Milučkého deň po zadržaní prepustili, zadržanie ho nemilo prekvapilo
Budova Najvyššieho súdu SR v Bratislave. Foto: TASR

Predsedu správneho kolégia Najvyššieho súdu (NS) SR a sudcu Jozefa Milučkého prepustili v piatok (23. 7.) napoludnie z cely policajného zadržania po výsluchu v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA), informoval jeho obhajca Dušan Ivan.

„Sudca NS SR Jozef Milučký bol teraz po výsluchu na NAKA Žilina v mojej prítomnosti prepustený zo zadržania bez vzneseného obvinenia,“ priblížil Ivan.

Na svoje zadržanie reagoval aj samotný Milučký. „K celej veci môžem povedať asi toľko, že bol som nemilo prekvapený mojím zadržaním za skutok, ktorý sa údajne mal stať pred trinástimi rokmi.

Včera a dnes som podal podobné vysvetlenie, ktoré dvaja vyšetrovatelia z NAKA ako i dvaja prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) jednomyseľne akceptovali. Z môjho zadržania, ktorého pozadie, verím, že sa časom objasní, som bol prepustený bez akéhokoľvek obvinenia,“ povedal.

„Vo štvrtok (22. 7.) ráno v Bratislave vyšetrovateľ NAKA zadržal podozrivého z korupčnej trestnej činnosti. Polícia u zadržaného vykonala domové prehliadky. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ uviedol vo štvrtok hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Milučkého podľa medializovaných správ vyšetrovali pre podozrenie z korupcie. NAKA u neho vykonala aj domovú prehliadku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko