Na hlavný obsah

Súdne pojednávanie s Gašparovičom a Vičanom bude pokračovať vo štvrtok

Sú obžalovaní z prijímania úplatku.

Súdne pojednávanie s Gašparovičom a Vičanom bude pokračovať vo štvrtok
Na snímke obžalovaný Ladislav Vičan počas príchodu na ŠTS. Foto: TASR

Pojednávanie s bývalým šéfom kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Petrom Gašparovičom a bratislavským expolicajtom Ladislavom Vičanom bude na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračovať vo štvrtok (29. 7.) od 8.30 h.

Bočkay na súde v stredu (28. 7.) potvrdil, že od neho stíhaní dvaja expríslušníci bezpečnostných zložiek žiadali finančnú čiastku 400 000 eur. Ozrejmil, že ešte v roku 2016 v jeho firme Bopal zasahoval KÚFS, ktorý zaistil účtovníctvo. Neskôr mu podľa jeho slov doručili predbežné opatrenie o zaistení majetku spoločnosti.

Vypovedala aj Bočkayova bývalá partnerka Martina Krištofová. Vyhlásila, že jej bývalého partnera policajti nevydierali, ale vedome platil za služby v snahe zahladiť trestnú činnosť.

Obhajoba navrhla súdu vypočuť bývalého námestníka riaditeľa KÚFS Karola Ceba. Ten sa mal nachádzať na stretnutí Bočkaya s Gašparovičom, kde sa mali dohadovať o výške úplatku.

Obhajca obžalovaných Adrián Kucek tiež trvá na osobnom vypočutí Petra P. Ten sa v stredu nedostavil na výsluch, pričom sa neospravedlnil. Momentálne je po ňom vyhlásené pátranie v súvislosti s možným manipulovaním výpovedí svedkov. Prokurátor nepovažuje osobný výsluch svedka za potrebný.

Pozrite si reportáž, ktorú pre RTVS pripravil Timotej Pisch:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko