Na hlavný obsah

Taliansko zaznamenáva nárast prípadov koronavírusu, môžu za to aj futbaloví fanúšikovia

Aktuálny priemerný vek infikovaných je 28 rokov.

Taliansko zaznamenáva nárast prípadov koronavírusu, môžu za to aj futbaloví fanúšikovia
Taliansko futbalisti na oslavách titulu majstra Európy so svojimi fanúšikmi. Foto: TASR/AP

Denné počty potvrdených ochorení COVID-19 v Taliansku prudko stúpajú. V nedeľu (18. 7.) o tom informovala tlačová agentúra AP.

Odborníci na zdravotníctvo tvrdia, že značne k tomu prispeli celonárodné oslavy talianskych fanúšikov po futbalových zápasoch na nedávnych majstrovstvách Európy.

Tisíce fanúšikov zaplnili ulice Ríma aj 12. júla a nadšene pozdravovali autobus s otvorenou strechou, v ktorom sa viezol taliansky národný futbalový tím. Ten v predchádzajúcu noc porazil vo finálovom zápase Anglicko a zvíťazil tak na futbalových majstrovstvách EURO 2020.

Počet nových potvrdených prípadov v stredotalianskom regióne Lazio, kam patrí aj metropola Rím, je vysoký najmä posledné tri dni. Tento región zaznamenal v sobotu (17. 7.) najvyšší denný počet novoinfikovaných.

Špecialista na pediatriu Franco Locatelli, ktorý radí talianskej vláde v prijímaní protipandemických opatrení, povedal v nedeľu v rozhovore pre denník La Repubblica, že „šíreniu koronavírusu pomáhajú zhromaždenia a tlačenice v dave ľudí“.

Locatelli upozornil, že priemerný vek infikovaných ľudí v Taliansku je teraz 28 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet