Na hlavný obsah

Tampa obhájila Stanleyho pohár, v piatom finálovom zápase zdolala Montreal 1:0

Z titulu sa teší aj Slovák Erik Černák.

Tampa obhájila Stanleyho pohár, v piatom finálovom zápase zdolala Montreal 1:0
Steven Stamkos z Tampy Bay Lightning zdvíha Stanleyho pohár. Foto: SITA/AP

Hokejisti Tampy Bay obhájili Stanleyho pohár. V noci na štvrtok (8. 7.) zvíťazili v piatom súboji play off NHL doma nad Montrealom 1:0 a v celej sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

V drese Lightning sa zo zisku titulu teší po roku znovu aj slovenský obranca Erik Černák. „Blesky“ vybojovali celkovo tretiu majstrovskú trofej (2004, 2020, 2021).

O triumfe Tampy rozhodol gól Rossa Coltona z 34. minúty. Oporou Lightning bol ruský brankár Andrej Vasilevskij, ktorý si udržal čisté konto.

Slovenský krídelník Tomáš Tatar opäť chýbal v zostave Montrealu.
      
Prvá tretina herne patrila Tampe, ktorej hráči boli aktívnejší. Montrealu nedovolili otvoriť skóre ani v 9. minúte, keď hrali po fauloch Ruttu a Černáka v dvojnásobnom oslabení.

Krátko na to ani „blesky“ nevyužili dvojnásobnú presilovku, keď brankár Price viackrát podržal Canadiens.

Kanadský tím v druhej časti zvýšil aktivitu, ale bez želaného efektu. Brankár Tampy Vasilevskij bol pre nich veľká prekážka a jeho spoluhráči zblokovali viacero striel.

Prvý, a napokon jediný gól zápasu, priniesla 34. minúta. Obranca Savard ideálne našiel Coltona, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal – 1:0.

Lightning sa v tretej časti nestiahli do defenzívy a vrátili sa k ofenzívnej aktivite. Canadiens viackrát v útoku riskovali, ale Vasilevskij i Price podržali svoje tímy.

Hráči Montrealu vystupňovali tlak v závere zápasu, ale Caufield trafil v najväčšej šanci hostí iba do žŕdky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport