Na hlavný obsah

Tipos uspel v kauze Lemikon, cyperskej schránke nemusí platiť nič

Vypláva to z rozhodnutia Ústavného súdu SR.

Tipos uspel v kauze Lemikon, cyperskej schránke nemusí platiť nič
Logo spoločnosti Tipos. Foto: TASR

Tipos, národná lotériová spoločnosť, uspel v jednej z najvýznamnejších súdnych sporov na Slovensku. V kauze Lemikon Ústavný súd (ÚS) SR odmietol sťažnosť cyperskej schránkovej firmy. Informoval o tom vo štvrtok (1. 7.) Tipos na svojej webovej stránke.

„Výsledok tohto konania opäť potvrdil, že spoločnosť Tipos definitívne uspela v mnohoročnom spore proti cyperskému Lemikonu a nemusí tejto schránkovej firme platiť nič. Kauza Lemikon je dlhoročná trauma našej firmy, z ktorej sa ešte dlho budeme reputačne spamätávať,“ vyjadril sa po rozhodnutí súdu predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Tipos Marek Kaňka.

ÚS vylúčil, že rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave a Najvyššieho súdu (NS) SR vydané v tomto spore porušovali práva cyperskej spoločnosti. 

Po rozhodnutí NS SR z roku 2019, ktorým žalobu Lemikonu proti Tiposu v celom rozsahu zamietli a neúspešnom dovolaní, o ktorého odmietnutí rozhodol NS SR koncom roka 2020, ide v poradí už o tretie rozhodnutie potvrdzujúce, že nárok k spoločnosti Tipos nie je opodstatnený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko