Na hlavný obsah

Tragédia neďaleko Miami si vyžiadala ďalšie štyri obete

Viac ako 100 ľudí je stále nezvestných.

Tragédia neďaleko Miami si vyžiadala ďalšie štyri obete
Záchranári prehľadávajú trosky časti dvanásťpodlažného obytného domu, ktorý sa zrútil 24. júna v meste Surfside. Foto: TASR/AP

Na 32 mŕtvych stúpla v utorok (6. 7.) bilancia čiastočného kolapsu 12-poschodovej budovy neďaleko amerického mesta Miami, keď predstaviteľ hasičov informoval rodiny obetí o náleze ďalších štyroch tiel. Uvádza to agentúra AP.

Beznádejné pátrania, množstvo nezvestných

Záchranári tento týždeň pokračujú v prehľadávaní trosiek v mestečku Surfside po tom, ako z bezpečnostných dôvodov zdemolovali zvyšok bytového komplexu. Stále je nezvestných viac ako sto ľudí.

Pátranie po obetiach trvá už skoro dva týždne a denník The New York Times (NYT) operáciu hodnotí ako „pochmúrnu a čoraz viac beznádejnú“. Časť 40-ročnej budovy Champlain Towers South sa zrútila v noci na 24. júna a záchranári dosiaľ nenašli na mieste nikoho živého.

„Je to stále to isté,“ povedal v utorok ráno denníku Miami Herald jeden z krízových pracovníkov, ktorý si neželal byť menovaný.

Komplikácie pre počasie

V pondelok stúpol počet potvrdených obetí na 27, teraz už je podľa úradov na čísle 32. Objavenie posledných štyroch tiel najskôr oznámil námestník okresného šéfa hasičov Raide Jadallah. Záchranné tímy sa už prebrali asi 2 500 tonami sutín.

Zásah naďalej komplikuje počasie, hoci najsilnejšie dosahy tropickej búrky Elsa sa podľa všetkého vyhnú mestu Miami a jeho okoliu. V pondelok však museli opakovane prerušiť práce pre blesky v okolí hromady trosiek, píše NYT.

Úrady v súvislosti s kolapsom Champlain Towers South stále pátrajú po 113 ľuďoch, šéfka okresu Miami – Dade County Daniella Levineová Cavaová však uviedla, že len pri 70 sa dá s určitosťou tvrdiť, že boli nad ránom 24. júna vo vnútri budovy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet