Na hlavný obsah

Trnava prekvapivo prehrala na pôde maltského outsidera

Po 35 minútach prehrávala 0:3.

Trnava prekvapivo prehrala na pôde maltského outsidera
Foto zo zápasu EKL FC Mosta - FC Spartak Trnava. Foto: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava prekvapujúco prehrali v utorňajšom (6. 7.) úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) na pôde maltského FC Mosta 2:3. Odveta je na programe vo štvrtok (15. 7.) o 20.45 h na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Účastník najvyššej slovenskej súťaže doplatil najmä na nezvládnutý úsek v prvom polčase, počas ktorého v rozpätí 23. a 35. minúty inkasoval všetky tri góly. Aspoň znížiť sa mu podarilo zásluhou Filipa Twardzika a kapitána Martina Mikoviča.

V 23. minúte sa po nákope Emme Evo nenechal odstaviť brániacim Mikovičom a krížnou strelou s prispením žrde otvoril skóre. Domáci sa dostali do eufórie a už o štyri minúty neskôr využili ďalšie zaváhanie Spartaka v defenzíve.

Twardzik v šestnástke fauloval prenikajúceho Nsumoha a nariadenú jedenástku Failla nekompromisne premenil do šibenice.

Maltský tím tretíkrát šokoval Trnavu v 35. minúte, keď center Djoriča prešiel cez malé vápno, brankár Takáč ešte zasiahol pred Ememem Evom, ale dorážka Nsumoha si našla cestu do siete.

Slovenský zástupca sa pred prestávkou vzchopil, Cabral našiel v šestnástke Yusufa, ktorý však v nádejnej pozícii minul bránku. Znížiť sa hosťom podarilo v nadstavenom čase prvého dejstva, domáci kapitán Farrugia fauloval Vlaska a z jedenástky skóroval Twardzik.

Po zmene strán si Mikovič prebral loptu v rohu pokutového územia a vonkajším priehlavkom prekonal Mafoumbiho.

Trnava sa v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času snažila aspoň vyrovnať, ale na budúci týždeň bude proti outsiderovi dvojzápasu doháňať v domácej odvete jednogólové manko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport