Na hlavný obsah

Tropická búrka Elsa postupuje ďalej, USA hlásia jedno úmrtie a tisícky ľudí bez elektriny

V štáte Georgia poprevracalo karavany.

Tropická búrka Elsa postupuje ďalej, USA hlásia jedno úmrtie a tisícky ľudí bez elektriny
Zdemolované auto po tropickej búrke Elsa, ktorá si na Floride vyžiadala najmenej jednu obeť. Foto: SITA/AP

Tropická búrka Elsa priniesla výdatné zrážky, záplavy a vyžiadala si najmenej jedného mŕtveho, keď v stredu (7. 7.) postupovala cez juhovýchod Spojených štátov.

Škody na Floride sa zdali byť relatívne mierne a búrka od utorka (6. 7.) zoslabla, napriek tomu hlásili výpadky prúdu vo viac ako 10 000 domácnostiach, napísala agentúra AP.

Výstraha Národného centra pre hurikány platila okrem Georgie a Južnej Karolíny aj pre časti štátov Severná Karolína, Virgínia, Maryland a Delaware, búrka by potom mohla zasiahnuť aj New Jersey a New York.

Nad americkú pevninu sa dostala okolo stredajšieho poludnia na severe Floridy, pričom zaznamenali maximálnu rýchlosť vetra 100 kilometrov za hodinu.

Jedno úmrtie súvisiace s počasím evidovalo mesto Jacksonville na severovýchode Floridy. Za silného dažďa a nárazov vetra okolo 80 kilometrov za hodinu si tam obeť vyžiadal pád stromu na dve autá.

Kemp severne od Jacksonvillu na pobreží Georgie pravdepodobne zasiahlo tornádo. „Karavany sa prevrátili na bok, prevrátilo pickupy, pohlo sa niekoľko obytných prívesov a niekoľko ďalších ich bolo vo vode,“ povedal AP miestny obyvateľ. Desať ľudí odviezli so zraneniami do nemocnice, avšak detaily o ich stave neboli okamžite k dispozícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet