Na hlavný obsah

Turecko ruší ďalšie opatrenia proti koronavírusu

Rúška zostávajú povinné, pre turistov platia miernejšie pravidlá.

Turecko ruší ďalšie opatrenia proti koronavírusu
Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Turecko od štvrtka (1. 7.) ruší takmer všetky zvyšné opatrenia proti šíreniu koronaviru, vrátane nočného zákazu vychádzania či obmedzenia cestovania medzi regiónmi. Informoval o tom denník Hürriyet.

Dôvodom je výrazne lepšia epidemická situácia aj rýchlejšie tempo očkovania. Od štvrtka sa tiež môžu zdravotníci a ľudia nad 50 rokov v Turecku registrovať na preočkovanie, teda na podanie tretej dávky vakcíny, informovalo ministerstvo zdravotníctva.

Od štvrtka sa tak v Turecku ruší nočný zákaz vychádzania, ktorý platil od desiatej hodiny večer do piatej ráno. Bez kapacitných obmedzení sa opäť otvárajú kiná a rovnako kaviarne a reštaurácie už nemusia obmedzovať počet hostí ani vo vnútorných priestoroch.

Taktiež na vonkajších svadobných hostinách už nebude obmedzený počet hostí a môže sa opäť servírovať jedlo a nápoje. Ľudia v krajine ale musia na verejnosti naďalej dodržiavať bezpečnú vzdialenosť a nosiť rúška. Miernejšie pravidlá platia pre zahraničných turistov, ktorí majú povinnosť mať zakryté ústa a nos len vo verejnej doprave a obchodných centrách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet