Na hlavný obsah

Únik chemikálií z továrne v Texase si vyžiadal dvoch mŕtvych

Sedem ľudí je zranených, ďalší sú pod dohľadom zdravotníkov.

Najmenej dve obete a sedem zranených si vyžiadal únik chemických látok z fabriky v meste La Porte v americkom Texase, ku ktorému došlo v utorok (27. 7.) večer miestneho času. Ako v stredu (28. 7.) informovala agentúra AP, z chemickej továrne LyondellBasell unikla kyselina octová. Celú noc na mieste zasahovali záchranári, uviedol hovorca firmy Chevalier Gray.

Podľa jeho vyhlásenia dvaja ľudia utrpeli smrteľné zranenia a štyria ďalší popáleniny. Šéfka hasičského zboru okrsku Harris Laurie Christensenová potom na tlačovej konferencii potvrdila ďalšie tri zranené osoby.

Dodala, že desiatky ďalších sú pod dohľadom zdravotníkov, či sa u nich neprejavia príznaky otravy. Tie môžu zahŕňať problémy s dýchaním a prehĺtaním, a tiež podráždenie pokožky alebo popáleniny.

Okolnosti úniku zatiaľ nie sú známe. Podľa hovorcu firmy sa podarilo továrenskému zásahovému tímu včas zareagovať a zastaviť ho. „Monitorujeme kvalitu vzduchu v okolí továrne,“ dodal s tým, že nezistili nič, čo by mohlo byť znepokojujúce pre obyvateľov v okolí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet