Na hlavný obsah

V Bratislave protestovalo proti očkovaniu niekoľko tisíc ľudí

V dave prevládali vlajky strany ĽSNS.

V Bratislave protestovalo proti očkovaniu niekoľko tisíc ľudí
Protest pred Úradom vlády SR v Bratislave. Foto: TASR

Približne tisícka demonštrantov sa v sobotu (10. 7.) zišla na „Proteste proti očkovaniu a zotročovaniu Slovenska“ pred Úradom vlády SR.

Protestujúci zväčša držali vlajky priaznivcov strany ĽSNS.

Rečníci na pódiu vyjadrili pochybnosti o tom, že covid je nebezpečnejší ako iné vírusové ochorenia. Na proteste zaznievali vulgarizmy na adresu súčasnej vlády.

Medzi rečníkmi vystúpil aj lekár Peter Lipták, známy aj vystavovaním práceneschopnosti pre odsúdeného Pavla Ruska. V minulosti sa tiež verejne priznal aj k braniu úplatkov.

Lipták počas prejavu nazval vládu a prezidentku Zuzanu Čaputovú „americkým dobytkom s teľacím mozgom“. Ústavný súd označil za „teľací súd“, ktorý zobral ľuďom ich ústavné právo na referendum o predčasných voľbách do Národnej rady SR.

Podporu protestu vyjadrila aj strana Hlas-SD. „Hlas-SD je predovšetkým hlasom ľudí a ostro odmietame povinné očkovanie, delenie spoločnosti a nezmyselné opatrenia, ktoré obmedzujú pendlerov na hraniciach,“ uviedla strana.

Poslanec za Hlas-SD Peter Kmer zároveň uviedol, že protestné zhromaždenia musia mať občiansky charakter a žiadna strana by ich nemala zneužívať na vlastnú aktívnu politickú propagandu.

„Žiaľ, kotlebovci nepochopili, že touto straníckou sebaprezentáciou škodia charakteru protestov, ktorý musí zostať v apolitickej polohe, pretože môže odrádzať ľudí, ktorí majú ostré výhrady proti vláde, ale zároveň odmietajú ideológiu kotlebovcov,“ povedal Kmec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny