Na hlavný obsah

V Holandsku postrelili novinára, ktorý sa desaťročia venuje kriminálnym kauzám

Museli ho hospitalizovať.

Na ulici v Amsterdame v utorok (6. 7.) niekto postrelil známeho novinára Petra R. de Vriesa, ktorý sa už niekoľko desaťročí venuje kriminálnym kauzám.

Informujú o tom holandské médiá vrátane verejnoprávnej vysielacej spoločnosti NOS, podľa ktorej bol 64-ročný žurnalista hospitalizovaný. Agentúra Reuters uvádza, že de Vries v minulosti opakovane čelil vyhrážkam z kriminálneho podsvetia.

Dejiskom incidentu bola podľa polície ulica Lange Leidsedwarsstrat v centre holandskej metropoly, strieľalo sa vraj okolo 19.45 h. „Na miesto privolali viacero krízových zložiek a policajti pátrajú po podozrivom alebo podozrivých,“ uvádza sa v komuniké.

Okrem NOS označil za obeť útoku de Vriesa aj denník Parool, ktorý tlmočil svedectvo, že novinára zasiahli do hlavy.

De Vries je podľa Reuters v Holandsku celebritou, často sa objavuje v televízii a je považovaný za experta so zdrojmi medzi zločincami i strážcami zákona.

https://twitter.com/disclosetv/status/1412504763900600329

Preslávil sa vyšetrovaním okolností únosu pivného magnáta Freddyho Heinekena z roku 1983, pričom únoscu Willema Holledeera v roku 2013 odsúdili za vyhrážky adresované investigatívnemu novinárovi.

„Neuveriteľné, šokujúce správy o tom, že bol postrelený a vážne zranený holandský novinár Peter R. de Vries,“ reagovala na twitteri dlhoročná holandská europoslankyňa Sophie in’t Veldová. „Zase sa stal v Európe terčom novinár, ktorý vyšetruje organizovaný zločin,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet