Na hlavný obsah

Výbuch v nemeckom chemickom závode si vyžiadal jednu obeť a ďalších zranených

Došlo aj k zraneniam.

Výbuch v nemeckom chemickom závode si vyžiadal jednu obeť a ďalších zranených
Hustý čierny dym stúpa k oblohe po mohutnej explózii, ku ktorej došlo v areáli chemického závodu v nemeckom meste Leverkusen. Foto: TASR/DPA

K mohutnej explózii došlo v utorok (27. 7.) v areáli chemického závodu v nemeckom meste Leverkusen. Oznámila to prevádzkujúca spoločnosť Currenta s tým, že príčina výbuchu nebola bezprostredne známa. Informuje o tom agentúra DPA.

Explózia si vyžiadala najmenej jednu obeť. Oznámilo to podľa denníka Die Welt mesto Leverkusen. Ďalších 16 ľudí sa zranilo, z toho dve osoby vážne. Štyri osoby sú podľa polície nezvestné.

Z miesta explózie stúpal niekoľko stoviek metrov vysoký stĺpec čierneho dymu, referovala televízia WDR. Miestne úrady vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali z domovov a neotvárali okná ani dvere. Spolkový úrad pre ochranu obyvateľstva a pomoc pri katastrofách vydal varovanie pred „extrémnym nebezpečenstvom“.

https://twitter.com/JeckeStenze/status/1419934257972191273

Chemický závod v Leverkusene sa nachádza pri rieke Rýn – zhruba 20 kilometrov severe od Kolína nad Rýnom. Spoločnosť Currenta na sociálnej sieti Twitter tiež uviedla, že na mieste zasahovali hasiči i vozidlá určené na detekciu znečistenia ovzdušia.

Miestne médiá uviedli, že k výbuchu došlo v časti, kde sa spaľuje odpad. Polícia uzavrela všetky okolité cestné komunikácie. Úplne uzavretá bola diaľničná križovatka Leverkusen-West a diaľnica A1 medzi Leverkusenom a Kolínom nad Rýnom aj časti diaľnic A59 a A3, rovnako ako leverkusenský západný okruh, ktorý vedie okolo horiaceho objektu.

V Leverkusene sídli aj firma Bayer, ktorá je jednou z najväčších nemeckých chemických spoločností.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet