Na hlavný obsah

V očkovacom centre v Malajzii sa infikovalo vyše 200 zdravotníkov, museli ho zatvoriť

Po dezinfekcii ho opäť otvoria s novým personálom.

V očkovacom centre v Malajzii sa infikovalo vyše 200 zdravotníkov, museli ho zatvoriť
Malajzijská zdravotníčka pripravuje podanie vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech. Foto: SITA/AP

Protikoronavírusové vakcinačné centrum v malajzijskom zväzovom štáte Selangor v utorok (13. 7.) zatvorili po tom, čo sa koronavírusom infikovalo viac než 200 jeho zamestnancov. Informuje o tom agentúra AFP.

V očkovacom stredisku sa nakazilo 204 z celkového počtu 453 dobrovoľníkov. Nikto z infikovaných však nemal vážne príznaky ochorenia COVID-19, a to pravdepodobne vďaka tomu, že väčšina z nich sa už zaočkovala, uviedli príslušné úrady.

Malajzia zaznamenala v počte nových prípadov denný rekord 11 079 infekcií. Krajina bojuje so závažnou epidémiou v dôsledku vysoko nákazlivých koronavírusových variantov a od začiatku júna tam platí prísny lockdown.

Úrady rozbehli očkovaciu kampaň otvorením hromadných vakcinačných centier. Plne zaočkovaných proti koronavírusu je zatiaľ zhruba 11 percent obyvateľov, 25 percent dostalo prvú dávku vakcíny.

Uzatvorenie vakcinačného centra v Selangore viedlo k preloženiu tisícok termínov na očkovanie, stredisko však opätovne otvoria v stredu (14. 7.) po sanitácii a s novým personálom.

Malajzia s 32 miliónmi obyvateľov doposiaľ zaznamenala 855 000 prípadov nákazy koronavírusom a viac než 6 200 úmrtí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet