Na hlavný obsah

V Poľsku sa zrútil vrtuľník, traja ľudia na palube prežili

Helikoptéra dopadla do vody.

Do jedného z Mazurských jazier na severovýchode Poľska sa v utorok (6. 7.) zrútil súkromný vrtuľník, na palube ktorého cestovali najmenej traja ľudia.

Jednému človeku sa podarilo dostať von vlastnými silami, ďalších dvoch vytiahli záchranári, opísala hovorkyňa miestnej polície Joanna Dawidczyková. Všetci traja prežili, dodal server TVN24 s odvolaním sa na hovorcu hasičov Rafala Melnyka.

Na palube helikoptéry bol pilot a dve ženy, záchranári ich previezli do nemocnice. Pri havárii utrpeli poranenia chrbtice, panvy a zlomeninu nohy. Sú pri vedomí, poznamenal poľský spravodajský portál.

Helikoptéra zostáva vo vode. Na miesto zamierili potápači, ktorí okolie nehody preskúmajú, aby potvrdili, že sa havária skutočne zaobišla bez obetí na životoch. Stroj, ktorý sa nachádza v hĺbke asi 12 metrov, sa rovnako pokúsia z vody vytiahnuť, napísal server denníka Gazeta Wyborcza.

O možných príčinách havárie poľské médiá zatiaľ neinformujú. Vrtuľník spadol do jazera Talty neďaleko jedného z hotelov, polícia na mieste vypočúva svedkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet