Na hlavný obsah

V Rusku opäť padol denný rekord úmrtí na covid

Počty nových prípadov presahujú hranicu 20 000 ľudí.

V Rusku opäť padol denný rekord úmrtí na covid
Zdravotníci privážajú pacienta s príznakmi ochorenia COVID-19 do nemocnice na okraji Moskvy. Foto: TASR/AP

Za posledných 24 hodín eviduje Rusko opäť najvyšší denný prírastok úmrtí na covid – 737, čo je najviac od vypuknutia pandémie, uviedli v utorok (6. 7.) tlačové agentúry s odvolaním sa na federálny operačný štáb.

Je to prvýkrát, čo počet mŕtvych prekročil za deň 700, poznamenal denník Kommersant. Operačný štáb informoval aj o 23 378 nových prípadoch koronavírusového ochorenia.

Denné prírastky mŕtvych v súvislosti s ochorením COVID-19 v Rusku v posledných dňoch rastú a počty ľudí, u ktorých testy každý deň preukážu infekciu sa držia nad úrovňou 20 000 prípadov.

Úrady zhoršenie epidemickej situácie pripočítavajú okrem iného šíreniu nákazlivejšej mutácie delta a nízkej preočkovanosti obyvateľstva.

Opatrenia proti šíreniu

Pre prudký nárast prípadov koronavírusu už vyše 20 ruských regiónov zaviedlo povinné očkovanie pre určité kategórie obyvateľov, poznamenal Kommersant.

Niektoré regióny tiež nedávno sprísnili opatrenia proti šíreniu vírusu, Kremeľ však pre zachovanie krehkej ekonomiky v chode zatiaľ odmieta celoštátne uzávery.

Celkovo sa v krajine s približne 146 miliónmi obyvateľov preukázateľne infikovalo viac ako 5,6 milióna ľudí. Doteraz zomrelo podľa operatívneho štábu 139 316 osôb, ktoré sa koronavírusom infikovali.

Ruský štatistický úrad, ktorý do svojich štatistík zahŕňa aj ľudí, u ktorých sa vírus preukázal až posmrtne, ku koncu tohto apríla evidoval okolo 270 000 úmrtí spojených s covidom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet