Na hlavný obsah

V Trenčíne začali očkovať jednodávkovou vakcínou od firmy Johnson & Johnson

Vakcinačné centrum prijímalo aj neregistrovaných záujemcov.

V Trenčíne začali očkovať jednodávkovou vakcínou od firmy Johnson & Johnson
Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

V Trenčíne začali očkovať jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson. Možnosť dostať túto vakcínu využili ľudia zo širokého okolia aj bez registrácie. Ministerstvo zdravotníctva avizuje, že čoskoro ju bude podávať aj v marginalizovaných komunitách.

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre prejavilo záujem o podanie jednodávkovej vakcíny 1 800 ľudí. No lekári sa pripravili aj na záujemcov bez registrácie.

„Najväčší záujem majú tí, čo doteraz čakali s vakcínami pre nejaký dôvod. Potrebujú očkovanie, lebo chcú cestovať,“ uviedol lekár Ján Bielik.

Vakcinačné centrum navštívili za prísnych bezpečnostných opatrení aj väzni. „Pre nás sú to klienti, ktorí potrebujú zaočkovať, z občianskeho a právneho hľadiska sú to ľudia vo výkone trestu, to im neuberá mať zdravotnú starostlivosť,“ poznamenal Bielik.

„Doteraz dodali takmer 164 000 dávok tejto očkovacej látky, do konca roka očakávame viac ako milión dodaných dávok tejto vakcíny,“ uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Tento druh vakcíny podávajú v teréne aj mobilné očkovacie tímy, postupne sa bude distribuovať aj pre záujemcov v marginalizovaných komunitách.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny