Na hlavný obsah

V Trnavskom kraji budú cez víkend opäť očkovať aj bez registrácie

Na očkovanie môžu na viacerých miestach prísť aj deti od 12 rokov.

V Trnavskom kraji budú cez víkend opäť očkovať aj bez registrácie
Na snímke banner Veľkokapacitné očkovacie centrum a mobilné odberové miesto pred Strednou zdravotníckou školou počas očkovania učiteľov v Trnave v sobotu 20. februára 2021. Foto: TASR

Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 bude v Trnavskom kraji cez víkend pokračovať. Do očkovacích centier budú môcť prísť aj ľudia, ktorí sa vopred neregistrovali.

V sobotu (24.7.) bude pre záujemcov o očkovanie otvorených všetkých päť centier v Dunajskej Strede, Piešťanoch, Skalici a dve v Trnave. Do každého môžu prísť ľudia aj bez predchádzajúcej registrácie. Informoval o tom komunikačný odbor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý VKOC zastrešuje. 

V nedeľu (25.7.) sa bude v rámci Trnavského kraja očkovať proti ochoreniu COVID-19 iba vo veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) na Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Trnave.

Vo vybraných časoch bude zabezpečená prítomnosť pediatrov, čo umožní očkovať deti vo veku od 12 rokov v sprievode zákonného zástupcu.

Počas uplynulého víkendu prišlo na očkovanie bez predchádzajúcej registrácie 1 400 záujemcov, spolu zaočkovali 6 900 ľudí. Víkend predtým zaočkovali prvou a druhou dávkou 16 000 ľudí piatimi druhmi vakcín, z nich 1 500 bez registrácie vopred.

Na očkovanie je potrebné priniesť si so sebou platný doklad totožnosti a preukaz poistenca. Neplnoletí záujemcovia musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej dávky vakcíny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny