Na hlavný obsah

Vodní slalomári Grigar a Škáchová postúpili do semifinále

Disciplína C1 žien mala na olympiáde premiéru.

Vodní slalomári Grigar a Škáchová postúpili do semifinále
Jakub Grigar v kvalifikačnej jazde v kategórii K1 na OH v Tokiu. Foto: TASR

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar si v stredu 28. 7.) s prehľadom zaistil postup do semifinále K1 na olympijských hrách v Tokiu. Postup v kategórii C1 žien si pri premiére na olympijských hrách vybojovala aj Slovenka Monika Škáchová.

Piaty z olympiády v Riu Grigar si v druhej kvalifikačnej jazde si ešte vylepšil čas na 92,38 aj s dvoma trestnými sekundami a obsadil 8. priečku s mankom +2,24 s na najrýchlejšieho Hannesa Aignera z Nemecka. 

„Štyri dni sme na divokej vode netrénovali, nebolo to jednoduché. V prvej jazde som sa s tým trápil, v druhej som sa už cítil lepšie. S dnešným výsledkom som spokojný,“ povedal Grigar pre RTVS.

Ženská premiéra v C1

V stredu sa premiérovo v histórii predstavila pod piatimi kruhmi disciplína C1 žien a olympijský debut to bol aj pre Moniku Škáchovú. Mladá slovenská reprezentantka si splnila základný cieľ a z kvalifikácie sa prebojovala do semifinále.

V prvej rozjazde obsadila 16. miesto z 22 pretekárok. Zaznamenala čas 123,65 sekundy s dvoma trestnými sekundami. V druhej jazde sa výrazne zlepšila na 114,85 s, hoci taktiež raz „ťukla“. Skončila jedenásta s mankom 11,79 s na najrýchlejšiu Britku Mallory Franklinovú. Celkovo postúpila z 12. miesta.

Monika Škáchová v kvalifikačnej jazde na olympiáde v Tokiu.
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Monika Škáchová v kvalifikačnej jazde v kategórii C1 na olympiáde v TokiuFoto: TASR
Foto: TASR

„V prvej jazde tam bol trochu stres, ide o dosť v tejto novej súťaži, snažila som sa spraviť maximum. S trénerom sme sa dohodli, že pôjdem tak, aby som nerobila zbytočné chyby a mala pod kontrolou všetky bránky. V prvej jazde som nakoniec urobila väčšiu chybu, keď som sa musela vrátiť do jednej z bránok. Do druhej jazdy som išla napraviť chybu z predchádzajúcej jazdy a podarilo sa mi to,“ zhodnotila Škáchová svoje vystúpenie pre RTVS.

Zo štvrtkového semifinále, v ktorom sa predstaví 18 pretekárok, postúpi do boja o medaily najlepších desať. Slovenská reprezentantka chce pre postup urobiť maximum. „V semifinále pôjdem, čo to dá, a uvidíme, aký bude výsledok,“ dodala Škáchová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport