Na hlavný obsah

Výbuch v závode na výrobu zbraní a streliva v Ruska má jednu obeť a viacerých zranených

Stav zranených je podľa lekárov kritický.

Najmenej jednu obeť a šiestich vážne zranených si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v chemickom závode v Rostovskej oblasti na juhu Ruska. V piatok (30. 7.) o tom informoval spravodajský web Novaja gazeta (NG).

K incidentu v meste Kamensk-Šachtinskij došlo vo štvrtok (29. 7.) okolo 20.00 h miestneho času.

https://twitter.com/TapasEvents/status/1421138680480157701

V objekte, kde začalo horieť, sa aktivovali hasiace systémy.Príslušné úrady veľmi rýchlo informovali verejnosť, že pri požiari sa do ovzdušia neuvoľnili žiadne škodlivé látky.

Príčiny požiaru vyšetrujú, pričom vládnu vyšetrovaciu komisiu vedie Dmitrij Kapranov z ministerstva obchodu a priemyslu, ktorý je riaditeľom odboru pre konvenčné zbrane, muníciu a špeciálnu chémiu, dodala NG.

Agentúra Interfax informovala, že hlavnou činnosťou kombinátu Kamenskij je výroba zbraní a streliva.

Na oficiálnej webovej stránke kombinátu sa podľa NG píše, že sa tam vyrábajú „najdôležitejšie chemické výrobky na riešenie problémov národného významu a posilnenie obranyschopnosti krajiny“.

Jediným vlastníkom podniku je ruské ministerstvo priemyslu a obchodu.

Interfax s odvolaním sa na informovaný zdroj uviedol, že požiar vypukol, pretože pracovníci v závode pri manipulácii s „chemickými činidlami“ porušovali bezpečnostné pravidlá.

Sedem osôb, ktoré pri požiari utrpeli vážne zranenia, hospitalizovali. Lekári u šiestich z nich konštatovali popáleniny na 100 % tela, jedna osoba mala popálených 80 % povrchu tela.

Jeden zo zranených medzičasom zomrel, stav zvyšných šiestich je podľa lekárov kritický.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet