Na hlavný obsah

Z poslaneckého klubu OĽANO definitívne vylúčili poslanca Čepčeka

Poslanec dlhodobo nerešpektoval koaličnú zmluvu.

Z poslaneckého klubu OĽANO definitívne vylúčili poslanca Čepčeka
Na snímke Martin Čepček skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Foto: TASR

Poslanec koaličného hnutia OĽANO Martin Čepček bol definitívne vylúčený z jeho poslaneckého klubu. Informovalo o tom hnutie v nedeľu (25. 7.) s tým, že jeho vylúčený bol s okamžitou platnosťou.

„Dôvodom je pretrvávajúce nerešpektovanie pravidiel koaličnej zmluvy z jeho strany a hlasovanie za opozičné návrhy zákonov, ktoré sú v rozpore nielen s programovým vyhlásením vlády, ale aj hodnotami koalície,“ zdôvodnilo Čepčekovo vylúčenie hnutie.

Poslanec bol počas troch riadnych schôdzí Národnej rady (NR) SR dočasne vylúčený zo zasadnutí poslaneckého klubu, podľa hnutia nepreukázal žiadnu ochotu obnoviť spoluprácu a namiesto toho aktívne spolupracoval s poslancami strany ĽSNS. Definitívne tak potvrdil, „že jeho videnie sveta nie je v súlade s hodnotami hnutia“.

O porušení koaličnej zmluvy sa v jeho prípade naposledy hovorilo koncom mája, keď na rokovanie parlamentu predložil vlastný návrh na sprísnenie interrupcií bez toho, aby vopred získal súhlas všetkých koaličných strán. Už v tom čase mu plynula lehota, počas ktorej bol dočasne vylúčený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko