Na hlavný obsah

Záplavy a zosuvy pôdy pripravili v Indii o životy 32 ľudí

Stovky dedín ostali odrezané od sveta.

Záplavy a zosuvy pôdy pripravili v Indii o životy 32 ľudí
Pracovníci indickej Národnej jednotky nasadenia pri katastrofách pomáhajú dedinčanom zasiahnutým záplavami. Foto: SITA/AP

Najmenej 32 ľudí zahynulo v indickom štáte Maháráštra, kde monzúnové dažde spôsobili zosuvy pôdy a záplavy odrezali stovky dedín od okolitého sveta. Podľa tlačovej agentúry AP o tom v piatok (23. 7.) informovali miestne úrady.

Zosuvy pôdy pripravili o život najmenej 30 osôb. Mnoho ľudí čaká na pomoc na strechách domov a dokonca aj na strechách autobusov na cestách. Minimálne dve osoby zomreli v Bombaji, správnom stredisku Máháráštry, keď sa tam zrútila podmáčaná budova.

Rieky v štáte Maháráštra sa rozvodnili po tom, ako úrady vypustili vodu z preplnených nádrží, uviedla agentúra Reuters.

Predstaviteľ miestnej vlády spresnil, že z dôvodu silných zrážok a rozvodnených riek majú záchranné zložky problémy s presunmi potrebnej techniky. V pobrežných oblastiach pomáha záchranárom aj armáda a námorníctvo.

Stovky dedín a niekoľko miest sú bez elektriny a pitnej vody. Na diaľnici spájajúcej Bombaj a Béngalúru v južnej časti Indie uviazli tisíce nákladných áut, pretože vozovka je miestami zatopená.

Cez víkend zahynulo v dôsledku zosuvov pôdy a následným zrúteniam sa domov na predmestiach Bombaja najmenej 34 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet