Na hlavný obsah

Zbojnícka chata dostala na turistickom semafore nesprávnu farbu

Hoci tam bolo málo turistov, na semafore bola červená.

Turistický semafor funguje len niekoľko dní a už sa naň spustila vlna kritika. Napríklad Zbojnícka chata vo Vysokých Tatrách na sociálnej sieti upozornila, že podľa semaforu je v červenej zóne, čiže plná turistov. V skutočnosti majú v týchto dňoch do 20 turistov denne.

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) zareagovalo a do systému zapracovalo možnosť celodennej aktualizácie údajov. Za nesprávne označenie sa ospravedlnilo, v prípade Zbojníckej chaty išlo podľa neho o ojedinelú technickú chybu.

„Naša chata má veľké problémy v dôsledku pandémie. Prichádzame o zahraničných turistov a ešte k tomu nám Životné Prostredie (MŽP, pozn. red.) v dobe, keď je v doline 15 ľudí, pridáva a zaradzuje našu dolinu medzi červené oblasti “plné ľudí“,“ uviedli správcovia chaty na sociálnej sieti.

Envirorezort uviedol, že od spustenia semaforu to bola prvá pripomienka k jeho fungovaniu. Turistov aktuálne monitorujú zamestnanci národných parkov a chránených krajinných oblastí.

„Skutočne ide o reakciu na očakávaný a aj zaznamenaný zvýšený nápor na chránené krajinné oblasti a národné parky v tomto období,“ ubezpečuje rezort.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko