Na hlavný obsah

Ženské tenisové olympijské finále si zahrá Benčičová proti Češke Vondroušovej

Finále štvorhry si zahrá české duo.

Ženské tenisové olympijské finále si zahrá Benčičová proti Češke Vondroušovej
Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová sa teší z postupu do finále na OH 2020. Foto: TASR/AP

Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi Belinda Benčičová postúpila do finále dvojhry na olympijskom turnaji v Tokiu a má istú medailu. Deviata nasadená hráčka si vo štvrtok (29. 7.) v semifinále poradila s pätnástkou podujatia Jelenou Rybakinovou z Kazachstanu po trojsetovom boji 7:6 (2), 4:6 a 6:3. Vo finále sa stretne s českou tenistkou Markétou Vondroušovou.

Tá si v semifinále poradila so šiestou nasadenou Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou za 65 minút 6:3, 6:1. Vo finále, ktoré je na programe v sobotu 31. júla, sa stretne so Švajčiarkou Belindou Benčičovou. V zápase o bronz nastúpi Svitolinová proti Jelene Rybakinovej z Kazachstanu.

Duel Vondroušovej so Svitolinovou sa začal dvomi brejkami. Ukrajinka stratila podanie aj za stavu 2:2 a Vondroušová neskôr využila možnosť získať prvý set, keď za stavu 5:3 pri svojom podaní nezaváhala. Svitolinová neuspela na svojom servise ani v úvode druhého setu, čo zužitkovala Vondroušová. Dostala sa do vedenia 3:0 a keď Ukrajinku brejkla aj za stavu 5:1, v následnom geme potvrdila triumf.

Benčičová prehrávala v prvom sete už 2:5, ale dokázala odvrátiť päť setbalov a doviedla ho do tajbrejku, v ktorom jednoznačne dominovala.

Druhé dejstvo vyznelo pre Rybakinovú, v treťom Švajčiarka dvakrát rebrejkla súperku a za stavu 4:3 zobrala vo ôsmej hre súperke opäť podanie. Brejk vzápätí potvrdila, keď premenila hneď prvý mečbal.

Aj medaila z štvorhry pôjde do Česka

O zlato vo štvorhre si zahrajú české tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Najvyššie nasadená dvojica zdolala vo štvrtkovom semifinále ruský pár Jelena Vesninová, Veronika Kudermetovová 6:3, 3:6 a 10:6.

Krejčíková so Siniakovou sa stávajú špecialistkami na supertajbrejk do 10 bodov, zvládli ho už tretíkrát za sebou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport