Na hlavný obsah

Zločinecký gang zodpovedný za zneužívanie detí v Nemecku spoznal svoje tresty

Odsúdili piatich mužov a jednu ženu.

Zločinecký gang zodpovedný za zneužívanie detí v Nemecku spoznal svoje tresty
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súd v nemeckom Münsteri odsúdil na 14 rokov väzenia 28-ročného počítačového technika za sexuálne zneužívanie detí. Informovala o tom v utorok (6. 7.) agentúra DPA.

Trom ďalším mužom, odsúdeným v súvislosti s rovnakým prípadom za podobné činy, vymerali nižšie tresty odňatia slobody. Tresty štvorice mužov sa vzhľadom na závažnú povahu ich trestných činov môžu po ich uplynutí ešte predĺžiť, informoval súd.

Počítačového technika odsúdili za 29 prípadov sexuálneho zneužívania detí. Považujú ho za vodcu skupiny, ktorá zneužívala deti. Páchatelia sa dohovárali pomocou šifrovanej komunikácie. Polícia ich zatkla vlani, pričom zároveň skonfiškovala videozáznamy s veľkosťou stoviek terabajtov.

Ďalšieho, 36-ročného muža z Hannoveru, odsúdili na desať rokov väzenia za štyri prípady zneužívania detí. Štyridsaťtriročného muža z obce Schorfheide odsúdili na 11,5 roka za päť prípadov zneužitia detí. Posledného, 31-ročného obvineného z mesta Staufenberg, odsúdili na 12-ročné väzenie za šesť takýchto prípadov.

Na päť rokov do väzenia pôjde za spolupáchateľstvo aj 46-ročná matka odsúdeného počítačového technika.

Proti všetkým piatim verdiktom sa odsúdení môžu odvolať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet