Na hlavný obsah

Zomrel bývalý bubeník metalovej kapely Slipknot

Príčina nie je známa.

Zomrel bývalý bubeník metalovej kapely Slipknot
Bývalý bubeník kapely Slipknot Joey Jordison. Foto: ČTK/AP

Vo veku 46 rokov zomrel Joey Jordison, niekdajší bubeník heavymetalovej kapely Slipknot a jeden zo zakladajúcich členov skupiny. Hudobníkovu smrť oznámila jeho rodina, podľa ktorej zomrel v spánku. Príčinu úmrtia neprezradila, napísal server BBC News.

Kapela známa svojimi hororovými maskami, agresívnymi a temnými textami i excentrickým správaním, debutovala v roku 1999 albumom nazvaným jednoducho Slipknot, ktorého sa predali zhruba dva milióny kusov.

V roku 2006 získala cenu Grammy za najlepší metalový počin za skladbu Before I Forget. Väčšina členov kapely vyrastala v oblasti Des Moines v Iowe.

Jordison hral v kapele v jej najpopulárnejšom období a pomohol napísať mnoho z jej najznámejších piesní, poznamenala agentúra AP.

Členom zoskupenia zostal do roku 2013. O niekoľko rokov neskôr prezradil, že odišiel po tom, ako mu lekári diagnostikovali transverzálnu myelitídu, čo je forma roztrúsenej sklerózy, píše BBC News.

Spravodajský web zároveň pripomenul, že už pred 11 rokmi zomrel iný zakladajúci člen kapely Slipknot Paul Gray, ktorý sa predávkoval drogami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet