Na hlavný obsah

Zomrel bývalý minister školstva a europoslanec Jaroslav Paška

Úmrtie oznámila politikova rodina.

Zomrel bývalý minister školstva a europoslanec Jaroslav Paška
Na archívnej snímke v tom čase poslanec NR SR Jaroslav Paška (SNS). Foto: TASR

Vo štvrtok 15. júla vo veku 67 rokov umrel politik Jaroslav Paška. Na sociálnej sieti to oznámila jeho rodina.

„S neopísateľnou bolesťou v srdciach si Vám dovoľujeme oznámiť, že dnes nás navždy opustil náš milovaný manžel, otec, syn a brat Jaroslav Paška,“ uviedla smútiaca rodina na politikovej stránke.

Rodák z Banskej Štiavnice v minulosti pôsobil ako poslanec Národnej rady SR. V deväťdesiatych rokoch, za druhej Mečiarovej vlády, zastával niekoľko mesiacov funkciu ministra školstva.

Bol tiež podpredsedom Slovenskej národnej strany (SNS) a v rokoch 2009 až 2014 pôsobil aj ako europoslanec. Do SNS vstúpil v roku 1990.

„Ťažko sa mi hľadajú slová. Prepáčte, som úplne mimo. Dnes nás opustil náš 1. podpredseda Jaroslav Paška. Desať rokov sme stáli bok po boku. Nemal som politicky bližšieho priateľa. Bol to jeden úžasne dobrý človek, úprimný a priateľský. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinke v mene SNS a jej členov,“ reagoval na správu o Paškovom úmrtí predseda SNS Andrej Danko.

Podpredseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) o Paškovi povedal, že stál vždy na strane národných záujmov. „Smutná správa. Ani uveriť tomu nemôžem. Je mi to veľmi ľúto. Jaro bol kolega, bojovník za národné a konzervatívne hodnoty,“ uviedol na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko