Na hlavný obsah

Zomrel bývalý primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor

Prehral boj s ťažkou chorobou.

Zomrel bývalý primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor
Na snímke bývalý primátor Banskej Bystrice Ivan Saktor. Foto: TASR

Vo veku 66 rokov zomrel niekdajší prezident Konfederácie odborových zväzov (KOZ) a exprimátor Banskej Bystrice Ivan Saktor. V stredu (28. 7.) neskoro večer podľahol dlhej ťažkej chorobe. Pre RTVS to vo štvrtok (29. 7.) uviedol rodinný príslušník zosnulého.

Rodák z Lučenca Saktor sa v odboroch angažoval od roku 1991 a v rokoch 1996 až 2006 bol prezidentom KOZ. V decembri 2006 ho zvolili za primátora Banskej Bystrice, ktorým bol do roku 2010.

V apríli 2017 oznámil svoju kandidatúru na predsedu Banskobystrického kraja, koncom októbra sa však svojej kandidatúry vzdal.

„Hoci bolo zjavné, že bojuje s náročnou chorobou, vždy vedel s úsmevom sebe vlastným rozprávať o svojich ďalších plánoch a víziách. V mene všetkých Banskobystričanov vyjadrujem smútiacej rodine a známym úprimnú sústrasť,“ napísal na sociálnej sieti súčasný primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

Dodal, že kondolenčná listina na vyjadrenie sústrasti pozostalým bude umiestnená vo vstupnej hale Mestského úradu BB a vo foyeri historickej Radnice na Námestí SNP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko