Na hlavný obsah

Zomrel hokejový reprezentant Lotyšska. Na tohtoročných MS senzačne vychytal Kanadu

Mal iba 24 rokov.

Zomrel hokejový reprezentant Lotyšska. Na tohtoročných MS senzačne vychytal Kanadu
Na snímke Matiss Kivlenieks v bráne Lotyšska počas MS v hokeji 2021. Foto: TASR/AP

Vo veku 24 rokov prišiel o život lotyšský hokejový brankár Matiss Kivlenieks. Predstavil sa aj na tohtoročných majstrovstvách sveta, keď na domácom ľade v Rige nastúpil na štyri zápasy s priemerom 2, 18 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 92, 2%.

Výrazne sa pričinil o senzačný triumf nad Kanadou (2:0) v úvodnom zápase Lotyšska na MS, keď budúcim majstrom sveta nedovolil skórovať.

Talentovaný gólman bol hráčom Columbusu Blue Jackets, v NHL si pripísal osem štartov. Smutnú správu potvrdil aj klub.

Súdna pitva ukázala, že príčinou smrti bola trauma hrudníka. Kivlenieksa zasiahla raketa z ohňostroja.

Oficiálna stránka NHL najskôr informovala, že Kivlenieks zomrel v noci na pondelok (5. 7.) na následky tragickej nehody, keď pri páde utrpel zranenie hlavy. Napriek zásahu privolaných zdravotníkov zraneniam podľahol.

K incidentu prišlo v meste Novi v štáte Michigan. Podľa polície Kivlenieks pre poruchu ohňostroja utekal z vírivky spoločne s ďalšími ľuďmi, s ktorými oslavoval Deň nezávislosti. „Keď sa snažil dostať z vírivky, pošmykol sa, spadol a udrel si hlavu o betón,“ uviedol pre zámorské médiá policajný poručík Jason Meier. 

Strata Matissa Kivlenieka nás šokovala a zarmútila. Vyjadrujeme hlboké sympatie jeho matke Astride, jeho rodine a priateľom počas tohto zničujúceho obdobia,“ uviedol John Davidson, ktorý v klube zastáva funkciu prezidenta pre hokejové operácie. „Kivi bol skvelý chlap, ktorý nás každý deň očaril svojím úsmevom. Nikdy nezabudneme na vplyv, ktorý mal počas štyroch rokov pôsobenia v našej organizácii,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport