Na hlavný obsah

Ako sa stal Sabbatini reprezentantom Slovenska? Nevšedný príbeh strieborného medailistu

Hlavnú úlohu zohrala jeho manželka.

Ako sa stal Sabbatini reprezentantom Slovenska? Nevšedný príbeh strieborného medailistu
Na snímke slovenský golfista Rory Sabbatini manželkou Martinou. Foto: TASR

Slovensko sa teší z druhej striebornej medaily z olympiády v Tokiu. Vybojoval ju golfový reprezentant Rory Sabbatini. Pre našu krajinu ide o prvý cenný kov v tomto športe. Úspech 45-ročného rodáka z Juhoafrickej republiky sprevádza nevšedný príbeh, kde hlavnú úlohu zohrala jeho manželka zo Slovenska.

Tá bola aj v Tokiu súčasťou tímu. Ako jediná žena sa predstavila v pozícii pomocníka, tzv. caddyho, čiže mu nosila palice.

„Je veľmi naklonený k tomu byť Slovák, on je na to hrdý, že získal naše občianstvo,“ hovorí Martina Sabbatini.

To získal v roku 2018. Bol to zároveň aj plán, ako v tomto športe dostať prvého Slováka na olympiádu. Prezident Slovenskej golfovej asociácie, ktorý je bratrancom Sabbatiniho manželky, v tom zároveň videl šancu dostať golf do povedomia ľudí na Slovensku.

„Ja si myslím, že Rory je výborný vzor, pretože on to prežíva, čo bolo na ihrisku vidieť. A hlavne, chce nám pomôcť a chce, aby golf u nás rástol,“ vysvetľuje Rastislav Antala, prezident Slovenskej golfovej asociácie.

„Dúfam, že môj úspech inšpiruje mnohé deti a budúce generácie, ktoré tiež môžu byť olympionikmi a budú môcť hrať profesionálne golfové turnaje po celom svete,“ zaželal si Rory Sabbatini po svojom striebornom úspechu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport